Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Last updated oktober 24, 2013
by Hundöra
0 comments

Categories: Dagliga reflektioner

Permalink

Bokmärkt flyttar

Hej allihopa!

Som ni har märkt så har bloggen varit ganska livlös de senaste månaderna. Anledningen är att den har flyttat. Eller inte flyttat utan stängts och en ny har startat.

Den nya bloggen behåller det gamla namnet Bokmärkt. Det är ganska tomt där än så länge. Jag har precis kommit igång igen.Last updated september 7, 2013
by Hundöra
1 Comment

Categories: Dagliga reflektioner

Permalink

Vart har du varit?

Är kanske någon där ute som undrar. För det har varit väldigt dött här på bloggen, anledningen är att jag har haft fullt upp i sommar även om vi inte har gjort något speciellt. Men sedan två veckor tillbaka är Stockholm min hemort. Tråkigt, men sant. Jag kommer verkligen sakna Umeå. Den stillhet och lugn som är svårt att hitta här i Stockholm. Men vi måste jobba och att hitta något jobb som interaktionsdesigner i Umeå är svårare än vad man tror.

Mr H är kvar i Umeå, men i början av oktober kommer även han ner. Vi har varit lite på lägenhetsjakt, men bostadsmarknaden i Stockholm är nästan som Vilda Västern.

Vad har det här med bloggen att göra? undrar ni kanske. Jo, i och med vår fysiska flytt så har jag under sommaren även börjat förbereda för en bloggflytt. Bokmärkt kommer nämligen läggas ner. Bokmärkt var menat för att bloggas av mig, Mr H och Klättermusen, men det har oftast bara varit jag. Så nu skapar jag upp en ny där det är tydligare att avsändaren är endast en person och i samband med det går jag nu under ett annat alias – Bokhamstern. Det är också vad den nya bloggen kommer heta. Jag har tänkt att den nya bloggen ska vara bättre strukturerad och ha flera teman. Klättermusen kommer att gästblogga ibland. Hon och jag har börjat att köra flera utmaningar ihop. Vi försökte oss på en podcast i sommar, men eftersom iTunes verkar ha något emot mig lyckades jag aldrig lägga upp den. Vi får se, det kanske blir något ändå.

När det gäller böcker så har vi båda läst på ganska bra i sommar, tyvärr så har recensionerna släpat efter och så kommer det kanske vara ett tag tills jag får upp den nya bloggen. Hoppas ni är kvar när den kommer upp.Last updated augusti 6, 2013
by Hundöra
1 Comment

Categories: Dagliga reflektioner

Permalink

J-vla iTunes!

Det var tänkt att jag skulle lägga upp vår första podcast avsnitt idag, men icke! Jag lyckas inte få över ljudfilen till datorn. Jag har försökt i snart en timma så nu ger jag upp. Visst jag gillar verkligen min iPhone, men jag hatar verkligen iTunes!!

Tyvärr så blir det svårt att försöka göra ett nytt försök inom snar framtid. Vi hoppas på att det ska gå bättre i höst. Då testar vi kanske att spela in direkt via datorn istället.

 Last updated juni 15, 2013
by Hundöra
1 Comment

Categories: TemaTorsdag

Permalink

TemaTorsdag #18: Tack boktipsare

Tema Torsdag

Aah! Missat få ut TemaTorsdag under torsdagen. De har varit så mycket annat. Men man brukar väl säga bättre sent än aldrig?

Många av de fantastiska böcker som jag läst har jag andra att tacka för. För många av dessa böcker hade jag inte upptäckt om det inte vore för de olika boktipsare som finns där ute. Denna veckas TemaTorsdag är en hyllning till dem.

Jag har en vänkrets som inte läser lika mycket skönlitteratur som jag, och jag har aldrig varit mycket för att följa litteraturkritiker i dagstidningarna och därför är det så underbart med kunna få boktips från andra bokkanaler som bokbloggare, booktuber, osv. Jag tänker lyfta upp fyra som är duktiga på att få mig att bli nyfiken på böcker som jag vanligtvis själv inte skulle intressera mig för.

Sue Moro – BookTuber
BookTuber som är mycket bra på att beskriva böcker. Ibland avslöjar hon kanske för mycket, men för min del så gör det inte så mycket för jag vill gärna veta mycket, ovanligt mycket, om böckerna innan jag läser dem. Hon läser en del barn och ungdomsböckerr, vilket är lite i den fas jag är i just nu. Sue är även väldigt bra på att lägga upp nya videor med intressant innehåll och det gillar jag :)

Dana, The Book Hoarder. – BookTuber
Dana är en booktuber som är otroligt bra på att beskriva böcker. Vi delar inte riktigt samma smak av böcker, men hon är så bra på att recensera och berätta att jag nästan alltid tittar närmare på böckerna som hon nämner. Det ända tråkiga är att hon inte lägger upp nya bokvideor särskilt ofta.

Lundströms Bokradio – Radioprogram
Jag älskar Lundströms radioprogram speciellt hennes bokcirklar. Jag älskar de diskussioner som de har om böckerna de läser. Och jag gillar Lundströms röst, trevlig och mysig och intresseväckande!

Books on the Nightstand – Podcast
Jag har börjat bli en flitig podcastlyssnare och har egna planer på att starta en. En favorit är Books on the Nightstand (de har dock även en vanlig bokblogg) Det är två privatpersoner som jobbar på Random House som har podcasten, men det är deras egen och inte promotad av Random House. De har lite olika avsnitt, ibland från författarträffar osv. Själv gillar jag bäst när det bara är de två som diskuterar böcker de läst eller ska läsa. Eftersom de jobbar i förlagbranschen är de väldigt kunniga i vilka böcker som är på gång och vad som är populärt. Jag skulle vilja ha något liknande fast med böcker som ges ut i Sverige.Last updated juni 11, 2013
by Hundöra
0 comments

Categories: Vuxenläsning

Permalink

Ännu en utmaning avklarad!

I början av året bestämde några arbetskamrater för att de skulle börja läsa mer och gjorde en utmaning där de skulle läsa 5 böcker var innan semestern (dvs innan juli). Jag valde att hänga på, men eftersom jag redan läser mycket böcker valde jag att göra en twist. Den senaste tiden har jag läst mycket ungdomsböcker och tyckte det var dags att jag varierade mig lite. Därför bestämde jag mig för att anta utmaningen, men med att läsa 5 vuxenböcker. I helgen avslutade jag utmaningen och även om det vart många tunna böcker är jag ändå stolt över mig själv. Däremot ligger jag efter med recensionerna här på bloggen eftersom jag satsat på att läsa så många böcker som möjligt. Så i sommar blir att skriva ikapp recensionerna :)

Här kan du läsa mer om utmaningen och se vilka böcker jag läst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...