Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins

| 0 comments

Bokomslag: Anna and the French Kiss av Stephanie PerkinsAnna är en sjuttonårig tjej som skickas till Frankrike av sin pappa för att plugga ett år på en amerikansk skola i Paris. Till en början känns allt väldigt jobbigt. Hon saknar sin mamma och lillebror och sina vänner, men så lär hon känna några nya vänner Meredith, Josh, Rashmi och den otroligt snygga och charmiga St Clair som Anna blir förälskad i trots att hon försöker intala sig motsatsen. Problemet är att St Clair har redan en flickvän och Meredith, snälla Meredith som var den första till att bli hennes vän och hjälpte henne när allt var så okänt, är också kär i St Clair.

Det har pratats så himla mycket om den här boken och den har fått otrolig bra betyg på Goodreads att jag nästan spruckit av nyfikenhet. Många har även påpekat att det är en klyschig titel och omslag, men att boken bara måste läsas. Tyvärr måste jag erkänna att jag är väldigt besviken. Jag tycker inte boken står ut från någon av de andra tonårs kärleksböcker som jag läst, nog är historien otroligt söt och roligt skriven med repliker som verkligen roar en, men den känns lika klyschig som omslaget och titeln. En flicka som inte är medveten om hur vacker hon är och som blir kär i en lika vacker kille. Det blir en massa missförstånd, men allting slutar på ett väldigt romantisk sätt. Ledsen jag kan inte se något speciellt med den här boken. Är det något som jag missat får ni gärna upplysa mig.

Jag gillar boken och är du sugen efter lite söt tonårs romans är Anna and the French Kiss precis det du söker för den innehåller allt som hör till. Jag tror inte att jag kommer läsa Lola and the Boy Next Door, den kommer i alla fall inte hamna högst upp på min TBR-lista (To Be Read).
Betyg: 3 av 5 stjärnor
Utläst: 2012-03-20

Smakprov

Här är en som gjort en ganska bra boktrailer för Anna and the French Kiss.

Snabbfakta

Originaltitel: Anna and the French Kiss
Förlag: Speak
ISBN: 9780142419403
Språk: Engelska
Antal sidor: 400
Boklån: 2012-03-16

Fler som tyckt till

Underbart BokberoendeReading this World och Nellons bokblogg är tre av de många som älskat och recenserat boken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge