Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Fergus Crane (Fjärran äventyr #1) av Paul Stewart & Chris Riddell

| 0 comments

Bokomslag: Fergus Crane (Fjärran äventyr #1) av Paul Stewart & Chris RiddellFergus Crane bor med sin mamma högst upp i Ärkehertig Ferdinands bostäder. På dagarna jobbar hans mamma på bageriet och bakar gudomliga sötsaker som alla i staden känner till. Fergus själv går i skolan, som inte är en vanlig skola utan det är på ett skepp. Lärarna ser dock mer ut som pirater än vanliga lärare, men skolan är gratis och hans mamma har inte råd med någon av de andra skolorna i trakten. Deras lektioner bestod mest av studier och träning för att ta sig genom tunnlar.

En kväll får Fergus besök av en märklig flygande skrin som har med sig ett meddelande till honom. Meddelandet består även av frågor som han får besvara. Flera kvällar i rad får Fergus besök av skrinet och varje gång har det med sig ett nytt meddelande, men sista kvällen står det

FERGUS CRANE
DU ÄR I STOR FARA!
HJÄLP ÄR PÅ VÄG,

UNDERTECKNAT, T.C.
DIN SEDAN LÄNGE FÖRSVUNNE
FARBROR THEO.

Så snart man börjar läsa boken förstår man att den är för barn mellan nio och tolv år. För barn i denna åldersbok är det säkert en riktigt bra äventyrsbok och de fina illustrationerna förhöjer upplevelsen. Boken är nog en av de finaste i vår bokhylla och även jag uppskattade illustrationerna väldigt mycket. Jag och Syster H köpte boken på bokmässan och vi var inte ensamma om det, även Bokomaten köpte boken och har också recenserat den. Jag har inget att kritisera om historien eller berättarstilen och tror att det passar bra för de barn som precis börjat läsa någorlunda bra och gillar lite äventyrshistorier.
Betyg: 2 av 5 stjärnor
Utläst: 2009-10-23

Snabbfakta

Originaltitel: Fergus Crane
Serie: Fjärran äventyr (del 1)
Förlag: Argasso Förlag
ISBN: 9185071528
Språk: Svenska
Antal sidor: 222
Inkommen: 2009-09-26

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge