Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Tjejsnack av Julianna Baggott

| 0 comments

Bokomslag: Tjejsnack av Julianna BaggottNär Lissy vid 29 års ålder plötsligt finner sig gravid och övergiven av sin älskare, börjar hon tänka tillbaka på sin uppväxt. Hon minns den omtumlande sommaren då hennes pappa försvann med en rödhårig bankkassörska och mamman berättade allt, in i minsta detalj, om sin egen ungdom. Det var då Lissy fick veta att pappan inte var hennes riktiga pappa och hon mötte den originelle Church, som nu dyker upp igen och trasslar till hennes liv ännu mer.

I sin raffinerat uppbyggda roman låter Julianna Baggott oss följa tre dramatiska skeenden under tre olika årtionden. Med en god portion komik och psykologisk klarsyn skildrar hon människor och miljöer och inte minst risken av att upprepa sin mammas misstag.

Hämtat från bokens baksidestext

Det var ett tag sedan jag läste boken och tyvärr minns jag inte mycket av vad den handlade om förutom att omslaget och titeln är ganska missvisande. Historien är mer komplex än de vanliga chick lit. Så, om du är ute efter en typisk lättsamma chick lit är Tjejsnack inte något du ska plocka på dig.
Betyg: 2 av 5 stjärnor
Utläst: 2006-03-09

Snabbfakta

Originaltitel: Girl talk
Förlag: MånPocket
ISBN: 9789176438886
Språk: Svenska
Antal sidor: 290

Fler som tyckt till

Böcker etc är en som också har läst och recenserat boken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge