Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Sense & Sensibility av Nancy Butler & Sonny Liew

| 2 Comments

Bokomslag: Sense & Sensibility av Nancy Butler & Sonny LiewTitel: Sense & Sensibility
Författare: Nancy Butler
Illustratör: Sonny Liew
Förlag: Marvel Comics
ISBN: 9780785148197
Språk: Engelska
Antal sidor: 128
Originaltitel: Sense & Sensibility
Genre: Grafisk roman, Klassiker

Handling

Detta är en grafisk roman baserad på Jane Austens Förnuft och känsla. För er som inte känner till boken Förnuft och känsla handlar den om familjen Dashwood bestående av tre döttrar där de två äldsta systrarna Elinor och Marianne är huvudkaraktärerna. Historien utspelar sig under början av 1800-talets England. Flickornas far dör och under 1800-talets England får flickor inte ärva något så deras hem går till deras halvbror John som är från faderns första äktenskap. Vid dödsbädden får fadern John att lova att ta hand om sina halvsystrar och styvmor, men John har en sniken fru och det slutar med att flickorna och deras mor får leva med mycket mindre medel än vad de tidigare varit van vid. Livet känns hårt när de får lämna sitt hem och hemort, och allt blir mer komplicerat när kärleken slår till.

Smakprov

Jag älskar illustrationerna i denna grafiska roman. De är lättsamma, men beskriver ändå karaktärerna och omgivningen väldigt bra.

Smakprov ur Sense & Sensibility av Nancy Butler & Sonny Liew #2 Smakprov ur Sense & Sensibility av Nancy Butler & Sonny Liew #1

Jag rekommenderar att ni tar ett smakprov ur boken.

Hundöra tycker till

Utläst: 2012-04-15

Jag är väldigt förtjust i Jane Austen, men när jag hittade den här boken på biblioteket med de underbara illustrationerna kunde jag inte låta bli att låna hem den. Trots att Förnuft och känsla är den av de Jane Austens böcker som jag tycker minst om. Boken var seg och jag föredrar filmen med bland annat Emma Thompson bra mycket bättre.

Efter att ha läst denna grafiska roman skulle jag nog rekommendera den till folk istället för själva boken även om det är en omarbetning. Jag tycker att Butler att fångat huvudpunkterna i historien och med Liews underbara illustrationer fångar de såväl karaktärerna och stämningen riktigt bra. Det är en riktig rolig läsupplevelse. Det är med tungt hjärta som jag lämnar tillbaka boken till biblioteket för jag hade gärna låtit den stå kvar hemma i bokhyllan.

Betyg

Jag älskar den

Jag kan inte låta bli något annat än att älska denna fina grafisk roman som jag gärna hade behållit i bokhyllan istället för att lämna tillbaka till biblioteket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

2 Comments

  1. Va snyggt tecknat! =) kanske jag borde läsa som inte är ett klassiker fan men vill lära mig lite vad de kända historierna handlar om =)

    Funkade med Jane Eyre som tecknat så kanske borde läs den med!
    Miriam recently posted..Omslag: Trylle TrilogyMy Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge