Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)The Picture of Dorian Gray av Ian Edginton & I. N. J. Culbard

| 2 Comments

Bokomslag: The Picture of Dorian Gray av Ian Edginton & I. N. J. CulbardTitel: The Picture of Dorian Gray
Författare: Ian Edginton
Illustratör: I. N. J. Culbard
Förlag: Self Made Hero
ISBN: 9780955816932
Språk: Engelska
Antal sidor: 128
Originaltitel: The Picture of Dorian Gray
Genre: Grafisk roman, Klassiker

Handling

Den klassiska romanen The Picture of Dorian Gray (sv. Dorian Grays porträtt) är skriven av den välkända författaren Oscar Wilde. Historien handlar om en ung vacker man som offrar sin själ för att vara evigt ung. Så i stället för att han själv åldras åldras en portätt av honom. Dessvärre utnyttjar Dorian sin skönhet och gör oförlåtliga saker. Porträttet avslöjar inte bara hans riktiga ålder utan även fulheten i hans egen själ.

Smakprov

Få ett smakprov hos förlaget.

Hundöra tycker till

Utläst: 2012-04-18

Jag har aldrig läst något av Oscar Wildes böcker, men känner till honom. Jag har varit nyfiken på två av hans verk tidigare: Mister Ernest och Spöket på Canterville. Den jag känner bäst till är egentligen Dorian Grays porträtt, men har egentligen aldrig varit sugen på att läsa den på grund av vad den handlar om. När jag dock hittade denna grafiska roman på biblioteket med de härliga svartvita illustrationerna kunde jag inte låta bli att låna hem den. Eftersom jag inte har läst originalet så vet jag inte hur väl omarbetningen är. Personligen kunde jag tycka att denna grafiska roman fick historien att kännas lite rörig även om jag förstod i sammandrag vad som hände. Den har inte heller fått mig att vilja läsa originallet.

Betyg

Den är helt ok

Jag kan bara säga att den var ok. Lite rörigt, men jag förstod vad som hände i hela historien. Vanligtvis gillar jag inte svart-vita illustrationer, men här funkade det faktisk riktigt bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

2 Comments

  1. Jag har bara sett filmatiseringen: http://www.imdb.com/title/tt1235124/
    minns den som väldigt dålig tyvärr :(
    Miriam recently posted..Omslag: Trylle TrilogyMy Profile

  2. Jag fastnade inte heller för Dorian Grays porträtt när jag läste den (jag har läst den ”vanliga” versionen), men tyckte däremot att Spöket på Canterville är hemskt söt och att både Mister Ernest, manuset/pjäsen, och Mister Ernest, den senaste filmatiseringen, är bra! :)
    Linnea recently posted..Bra dagMy Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge