Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)The Stonekeeper (Amulet #1) av Kazu Kibuishi

| 0 comments

Bokomslag: The Stonekeeper (Amulet #1) av Kazu KibuishiTitel: The Stonekeeper
Serie: Amulet (Del 1)
Författare: Kazu Kibuishi
Förlag: Scholastic
ISBN: 9780439846806
Språk: Engelska
Antal sidor: 192
Originaltitel: The Stonekeeper
Genre: Grafisk roman, Barn & Ungdom

Handling

2 år efter att Emilys far dör i en olycka flyttar flyttar hon och hennes lillebror med deras mamma till ett gammalt hus som familjen har ärvt.

I huset gömmer sig hemligheter och när ett monster tar deras mamma till en annan värld följer Emiley och Nevin efter för att rädda henne. I den andra världen träffar de märkliga varelser som hjälper dem.

Smakprov

Smakprov: The Stonekeeper av Kazu Kibuishi #1  Smakprov: The Stonekeeper av Kazu Kibuishi #2 Smakprov: The Stonekeeper av Kazu Kibuishi #3

Hundöra tycker till

Utläst: 2012-04-16

The Stonekeeper är den första i serien Amulet som just nu består av 5 grafiska romaner för barn mellan 9 och 12 år. Den första boken har getts ut på svenska av bokförlaget Hegas. Det märks av bokens komposition vem målgruppen är, språket är enkelt och det finns ingen större djup i historien. Det är främst en underhållande bok som är riktigt spännande för barn runt 9 år. Jag gillar illustrationerna, dock är det lite blandning i stil – troligen med flit.

Betyg

Den är helt ok

Jag gillar boken, och hoppas att biblioteket tar in fler böcker i serien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge