Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Böcker till klassikerutmaningen avgjord

| 8 Comments

Förr igår avslutades röstningen om vilka två klassiker jag ska läsa till Lyran klassikerutmaningen i sommar. Tack till alla som varit med och röstat!

Inte helt överraskande vart det Jane Eyre av Charlotte Brontë och Agnes Cecila av Maria Gripe. Två riktiga klassiker. Det blir en härlig klassikersommar. Är du med? Och i så fall vad ska du läsa?

Bokomslag: Jane Eyre av Charlotte Brontë Bokomslag: Agnes Cecila av Maria Gripe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

8 Comments

 1. Jane Eyre här med men också Emma av Jane Austen och Oliver Twist :)
  Nilmas Bokhylla recently posted..På läslistan: JuniMy Profile

  • Nilma: Duktigt av dig att välja 3 böcker. Emma är en tjock en. Personligen tyckte jag den var lite jobbig att läsa. Själv är jag feg och väljer bara 2 för jag har så många andra utmaningar ;)

 2. Agnes Cecilia var en av mina absoluta favoriter när jag var liten. Man skulle kanske läsa den på nytt, det var längesen.
  Jag har läst ”Anna Karenina”, och kvar i utmaningen har jag två böcker av Edith Wharton.
  Sara Pepparkaka recently posted..Bokbloggsjerka- resmål!My Profile

  • Sara Pepparkaka: Var Anna Karenina bra? Den är ganska tjock och jag har inte hört så mycket om den även om jag vet att det är en klassiker.

 3. Om du inte har läst Agnes Cecilia förut har du verkligen en mysig och spännande bok framför dig.. :) Tycker om den jättemycket och har läst den flera gånger!
  Linnea recently posted..Gryningspyromanen: Från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännareMy Profile

  • Linnea: Är det sant!? Det var faktisk en av de jag var minst sugen på att läsa, men jag har hört mycket om den och jag tror jag lyssnat på ljudbok någon gång när jag var yngre. Har för mig att det är något spöke i den och har faktisk fått lite försmak för det nu efter Främlingen i huset :)

 4. SV: Vet inte om det var fegt, kanske smart men det får vi se i slutändan :) Ja, jag funderar på om jag även ska köpa Stolthet & Fördom med samma omslag men vi får se.

  Vad skönt att höra! Fick hem den idag och det var inte många sidor inte :)
  Nilmas Bokhylla recently posted..Nytt nummer av Vi LäserMy Profile

 5. Hej Hundöra!

  Ursäkta sent svar från Hyllvärmargänget! Det beros på efterlängtad minisemester.

  Vad skoj om du vill vara med oss! Du är hjärtligt välkommen i gänget =) Skicka ett mail till hyllvarmarna @ gmail.com om du vill att att jag skickar inbjudan så att du kan vara med och skriva här!
  Cecilia recently posted..Darling River – Lolita RevisitedMy Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge