Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Vår bokhylla A-Z: Z

| 2 Comments

Många bokbloggare har antingen redan avslutat eller påbörjat denna utmaning för ett bra tag sen. Vi är lite sena, men här kommer första inlägget med böcker i vår bokhylla. I stället för att visa böcker vars titel eller författare är på en viss bokstav har vi valt att för varje bokstav presentera en författare, en titel och en karaktär. Få se hur det går.

Vi startar utmaningen med bokstaven Z.

Bokhylla A-Z: Z

Författare
En av de författare vi har på Z i bokhyllan är Markus Zusak. Vi har två av hans böcker: Jokern och Boktjuven, båda har varit omtyckta och vi skulle nog inte tacka nej till att läsa fler av Zusak.
Bok
Zombiens skepnad är den fjärde boken i bokserien Stora Skräckens gränd av Tommy Donbavand som handlar om pojken Lukas. Lukas är en varulv och tillsammans med sina föräldrar tvingas de flytta till Stora Skräckens gränd som är riktig läskig. De har vampyrer och mumier som grannar. Lukas bestämmer sig för att hitta en väg tillbaka till den verkliga världen för sina skräckslagna föräldrars skull. Men i sitt sökande får han hjälp av en mumie och en vampyr. Kanske är den Stora Skräckens gränd inte så skrämmande och farlig som de trott?
Karaktär
Zaphod Beeblebrox är en av karaktärerna i Douglas Adams kända verk Liftarens guide till galaxen. Han har två huvuden och är galaktisk ex-president, vilket är nog bra för han är både egenkär och galen, men inte elak. Zaphod Beeblebrox medverkar även i Och en grej till… av Eoin Colfer som är uppföljaren till Liftarens guide till galaxen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

2 Comments

  1. Va kul med en lite egen variant på det ^^
    Miriam recently posted..TAG: Om jag hade 500 kr i bok-presentkort!My Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge