Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Hello Kitty måste dö av Angela S Choi

| 3 Comments

Bokomslag: Hello Kitty måste dö av Angela S ChoiEn skruvad historia om en asiatisk-amerikansk kvinna som inte vill vara en Hello Kitty.

28-åriga Fiona Yu bor fortfarande hemma hos sina föräldrar. Hon lever enligt kinesiska värderingar som en snäll liten Hello Kitty, men hon har börjat tröttna på att leva upp till de omöjliga förväntningarna. I ett försök att revoltera skaffar hon en dildo för att ta sin egen oskuld. Det blir ett misslyckat försök eftersom Fiona upptäcker att hon inte har någon mödomshinna. Det leder till att hon återförenas med sin barndomsvän Sean Killroy, numera plastikkirurg med mödomshinnor som specialområde. Återföreningen leder till att Sean erbjuder sig att ta hand om de oönskade äktenskapskandidater Fionas far envisas att komma med, trots Fionas ointressse för äktenskap.

Hundöra tycker till

Jag gillar den Jag vart överraskad

Utifrån titeln och omslaget hade jag väntat mig någon charmig komedi, men fick en riktig morbid berättelse. Hello Kitty måste dö är en av de sjukaste böcker jag läst på länge, om någonsin. Ju mer jag läser desto mer absurd känns historien. Jag vet inte vad jag ska tycka om karaktärerna, men samtidigt kan jag inte få nog av dem. De är så skruvade att det facinerar mig. När jag tror att det inte kan bli värre, blir det bra mycket värre än jag kunnat föreställa mig. Även slutet av boken var väldigt oväntat. Och hur konstigt det än är gillar jag boken.

Trots att jag inte läst Bret Easton Ellis American psycho inbillar jag mig att det är lite i den stilen.

Utläst: 2012-08-29

Andra som tyckt till

Schitzo-Cookie’s bokblogg, Lottens bokbloggBeroende av böcker och Bokpotaten är några andra som har läst och recenserat boken.

Snabbfakta

Svensk titel: Hello Kitty måste dö
Engelsk titel: Hello Kitty Must Die
Originalspråk: Engelska
Författare: Angela S Choi
Förlag: Damm förlag
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 238
Inkommen till Bokmärkt: 2012-07-26

Du kan köpa boken hos bl a Adlibris, Bokus och CDON.

Smakprov

Det finns möjlighet att provläsa boken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

3 Comments

  1. Kul att du gillade =) Gjorde ju jag med =)
    Miriam recently posted..Tips om tävlingar!My Profile

  2. Kollade på boken när jag var i bokaffären i dag och funderade på om jag skulle köpa. Nu är jag nog glad att jag avstod.
    Maria recently posted..Mari Jungstedt: Den du inte serMy Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge