Bokmärkt

hos Hundöra (fd Bokkupan)Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn & David Levithan

| 1 Comment

Bokomslag: Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn & David LevithanDet som skulle bara vara i 5 minuter varade en hel kväll. 

Nick försöker komma över sitt ex. Norah försöker komma över sitt ex. Kan man vara två som kommer över sina ex tillsammans? Det är vad som händer Nick och Norah när de träffas en kväll på ett synnerligen ovanligt sätt. När Nick får syn på sitt ex med sin nya kille vänder han sig i panik till den okända tjejen bredvid honom och fråga om hon kan bli hans flickvän i 5 min. Det är startskottet till en händelserik kväll som växelvis skildras av Nick och Norah.

Hundöra tycker till

Jag gillar den

Jag har läst författarduon Cohn och Levithans senaste bok Dash och Lilys utmaningsbok som jag tyckte bättre om. Det är samma charmiga kärlekshistoria, men jag har lättare att relatera till Dash och Lilys intresse för böcker än Nick och Norahs intresse för musik. Många av de låtar som nämns i boken är okända för mig och jag tror historien skulle tilltalat mig mer om jag kände igen dem. Slutet i Nick & Norahs oändliga låtlista känns mer abrupt, något snopet, men tillräcklig charmig ändå. Boken har filmatiserats, men jag vet inte om jag vill se filmen efter att ha sett trailern.

Utläst: 2012-08-15

Andra som tyckt till

Schitzo-Cookie’s bokblogg, Boktycke och Vår bokvärld är några andra som har läst och recenserat boken.

Snabbfakta

Svensk titel: Nick & Norahs oändliga låtlista
Engelsk titel: Nick and Norah’s infinite playlist
Originalspråk: Engelska
Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2010
Antal sidor: 198
Inkommen till Bokmärkt: 2012-01-25

Du kan köpa boken hos bl a Adlibris, Bokus och CDON.

Smakprov

Det finns möjlighet att provläsa boken samt trailer till filmatiseringen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Author: Hundöra

En boktokig stockholmsflicka som flyttat till de norrländska skogarna. Försöker hantera livet som student och distansarbetande webbutvecklare. Skaparen av denna blogg, som är en kombination av två intressen. Känd för att gå in i genreperioder. Köper böcker fortare än vad hon hinner läsa ut. Har en gång i tiden varit en hejare på att skissa.

One Comment

  1. låter ju som trevlig underhållning
    Hanneles bokparadis recently posted..Märkligaste trilogiMy Profile

Kommentera

Required fields are marked *.


CommentLuv badge